T.C.
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
Doç.Dr. YAVUZ SELİM ÇAKMAK

 
 Kişisel Bilgiler
         
İş Adresi : Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Kampüs/AKSARAY 68100 MERKEZ/AKSARAY
İş Telefonu : 3822882175
Fax : 3822882299
GSM : 5056980220
e-mail : yavuzselimcakmak@gmail.com
Web : https://www.bipemas.com
MSN :
Fakültesi : FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
 
        
   
Öğrenim Durumu
Lisans
2004
  Üniversite/Okul Adı : Cumhuriyet Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Fen-Edebiyat Fakültesi
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Biyoloji Bölümü
Tez / Proje Adı :

Y.Lisans
2007
  Üniversite/Okul Adı : Selçuk Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Fen Bilimleri Enstitüsü
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Biyoloji ABD
Tez / Proje Adı : Marketlerde Satılan Çikolatalardaki Trans Yağ Asitlerinin Belirlenmesi

Doktora
2011
  Üniversite/Okul Adı : Selçuk Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Fen Bilimleri Enstitüsü
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Biyoloji ABD
Tez / Proje Adı : Türkiye'deki Glycyrrhiza L. türlerinin kromatoğrafik yöntemlerle kimyasal bileşimlerinin ve antioksi
   
Bildiği Diller
Yabancı DilSeviye
İngilizceİleri
   
Akademik Ünvanları
ÜnvanKurumYıl
Dr. Öğr. ÜyesiAksaray Üniversitesi2012
Doç.Dr.Aksaray Üniversitesi2014
   
İdari Görevler
KurumGörev TanımıTarih Aralığı
Aksaray Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSAKMER)Müdür Yardımcısı03.05.2013 - 08.06.2015
Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM)Müdür Yardımcısı07.01.2014 - 29.05.2015
Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluYüksek Okul Müdür13.10.2014 -
   
Uzmanlık Alanları
Biyokimya, Fitofarmakoloji, Biyomateryal Kimyası
   
Kurul / Komisyon Üyeliği
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu-Yüksekokul Kurulu13.10.2014 -
   
Son iki yılda verilen dersler
BİL 181TEMEL BİLGİSAYAR BİLGİLERİ
BİL 181TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ
BMB 303BİYOKİMYA I
BMB 304BİYOKİMYA II
BMB 305BİYOKİMYA LABORATUVARI I
BMB 306BİYOKİMYA LABORATUVARI II
BMB 326PROJE/SEMİNER/STAJ
BMB 340İNSAN BİYOLOJİSİ
BMB 409KLİNİK BİYOKİMYA
BMB 420BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI II
BMB 421BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARI I
BMBZ600BİTİRME PROJESİ
BMBZ600DÖNEM PROJESİ
BMB500SEMİNER
BMB509BİYOMOLEKÜLLERİN METABOLİZMASI
BMB510SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDAN SAVUNMA SİSTEMLERİ
BMB511METABOLİZMANIN DÜZENLENMESİ
BMB512BİTKİ BİYOKİMYASI
BMB590YÜKSEK LİSANS TEZİ
BMB600SEMİNER
BMB609BİYOMOLEKÜLLERİN METABOLİZMASI
BMB610SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDAN SAVUNMA SİSTEMLERİ
BMB611METABOLİZMANIN DÜZENLENMESİ
BMB804UZMANLIK ALAN DERSİ
BMB805UZMANLIK ALAN DERSİ
BMB904UZMANLIK ALAN DERSİ
BMB905UZMANLIK ALAN DERSİ
DOK 225İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSGZ 520İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK ETMENLERİ
İSGZ 590DÖNEM PROJESİ
LAB 132ORGANİK KİMYA
LAB 235İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
0901105HALKLA ILISKILER
0902207ORGANIK KIMYA II
   
Akademik Faaliyetler
  


Yayın Faaliyetleri ( Bölüm I )(Uluslararası)


Scı, Scı- Expanded, Sscı Veya Ahcı Tarafından Taranan Dergilerde Yayınlanmış Bir Tam Makale
A.1 G.O.Guler, Y.S.Cakmak, G.Zengin, A.Aktumsek, K.Akyıldız, Fatty Acid Composition and Conjugated Linoleic Acid (CLA) Content of Some Commercial Milk in Turkey, "Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi ", 16, (2010), s.37-40
A.2 G.Zengin, Y.S.Cakmak, G.O.Guler, A.Aktumsek, In vitro antioxidant capacities and fatty acid compositions of three Centaurea species collected from Central Anatolia region of Turkey, "Food and Chemical Toxicology ", 48, (2010), s.2638-2641
A.3 H.Yavuz, G.O.Guler, A.Aktumsek, Y.S.Cakmak, H.Ozparlak, Determination of some organochlorine pesticide residues of honeys in Konya, Turkey, "Environmental Monitoring and Assessment ", 168, (2010), s.277-283
A.4 G.O.Guler, Y.S.Cakmak, Z.Dagli, A.Aktumsek, H.Ozparlak, Organochlorine pesticide residues in wheat from Konya region, Turkey, "Food and Chemical Toxicology ", 48, (2010), s.1218-1221
A.5 Y.S.Cakmak, G.O.Guler, A.Aktumsek, Trans fatty acid contents in chocolates and chocolate wafers in Turkey, "Czech Journal of Food Science ", 28, (2010), s.177-184
A.6 A.Aktumsek, G.Zengin, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, A.Duran, Screening for in vitro antioxidant properties and fatty acid profiles of five Centaurea L. species from Turkey flora, "Food and Chemical Toxicology ", 49, (2011), s.2914-2920
A.7 G.Zengin, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, A.Aktumsek, Antioxidant capacity and fatty acid profile of Centaurea kotschyi (Boiss. & Heldr.) Hayek var. persica (Boiss.) Wagenitz from Turkey, "Grasas y Aceites ", 62, (2011), s.90-95
A.8 G.Zengin, Y.S.Cakmak, G.O.Guler, E.Oguz, A.Aktumsek, M.Akin, Effect of pasteurization temperature on CLA content and fatty acid composition of white pickled cheese, "International Journal of Dairy Technology ", 64, (2011), s.509-516
A.9 Y.S.Cakmak, G.O.Guler, S.Yigit, G.Caglav, A.Aktumsek, Fatty acid composition and trans fatty acids in crisps and cakes in Turkey market, "International Journal of Food Properites ", 14, (2011), s.822-829
A.10 G.O.Guler, A.Aktumsek, Y.S.Cakmak, G.Zengin, O.B.Citil, Effect of season on fatty acid composition and n-3/n-6 ratios of zander and carp muscle lipids in Altinapa Dam Lake, "Journal of Food Science ", 76, (2011), s.594-597
A.11 G.Zengin, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, A.Aktumsek, E.Yildiztugay, Antioxidant properties of methanolic extract and fatty acid composition of Centaurea urvillei DC. subsp. hayekiyana Wagenitz, "Records of Natural Products ", 5, (2011), s.123-132
A.12 Y.S.Cakmak, G.Zengin, G.O.Guler, A.Aktumsek, H.Ozparlak, Fatty Acid Composition and ?3/?6 Ratios of the Muscle Lipids of Six Fish Species in Sugla Lake, Turkey, "Archives of Biological Sciences ", 64, (2012), s.471-477
A.13 Y.S.Cakmak, A.Aktumsek, A.Duran, Studies on Antioxidant Activity, Volatile Compound and Fatty Acid Composition of Different Parts of Glycyrrhiza echinata L., "EXCLI Journal ", 11, (2012), s.178-187
A.14 G.Zengin, A.Aktumsek, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, J.Girón-Calle, M.Alaiz, J.Vioque, Nutritional quality of protein in the leaves of eleven Asphodeline species (Liliaceae) from Turkey, "Food Chemistry ", 135, (2012), s.1360-1364
A.15 G.Zengin, A.Aktumsek, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, Y.Kan, Composition of essential oil and antioxidant capacity of Centaurea drabifolia subsp. detonsa (BORNM.) WAGENITZ, an endemic species to Turkey, "Natural Product Research ", 26, (2012), s.1-10
A.16 Y.S.Cakmak, G.Zengin, N.Akkoyunlu, A.Aktumsek, G.O.Guler, Assessment of trans fatty acid and CLA content of Turkish commercial ice creams, "Asian Journal of Chemistry ", 24, (2012), s.2551-2554
A.17 G. Zengin, T. Arkan, A. Aktumsek, G. O. Guler, Y. S. Cakmak, A STUDY ON ANTIOXIDANT CAPACITIES AND FATTY ACID COMPOSITIONS OF TWO DAPHNE SPECIES FROM TURKEY: NEW SOURCES OF ANTIOXIDANTS AND ESSENTIAL FATTY ACIDS, "Journal of Food Biochemistry ", 37, (2013), s.646-653
A.18 M. Asan-Ozusaglam, Y. S. Cakmak, M. Kaya, The Biotechnological Potential of Artemia salina Fatty Acids, "JOURNAL OF PURE AND APPLIED MICROBIOLOGY ", 7, (2013), s.1567-1575
A.19 A.Aktumsek, G.Zengin, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, A.Duran, Antioxidant potentials and anticholinesterase activities of methanolic and aqueous extracts of three endemic Centaurea L. species, "Food and Chemical Toxicology ", 55, (2013), s.290-296
A.20 A. Aktumsek, G. Zengin, G. O. Guler, Y. S. Cakmak, A. Duran, Assessment of the antioxidant potential and fatty acid composition of four Centaurea L. taxa from Turkey, "Food Chemistry ", 141, (2013), s.91-97
A.21 Kubra Karakoca, Meltem Asan Ozusaglam, Yavuz Selim Cakmak, Seher Karaman Erkul, ANTIOXIDATIVE, ANTIMICROBIAL AND CYTOTOXIC PROPERTIES OF ISATIS FLORIBUNDA BOISS. EX BORNM. EXTRACTS, "EXCLI Journal ", 12, (2013), s.150-167
A.22 M. Kaya, Y. S. Cakmak, T. Baran, M. Asan-Ozusaglam, A. Mentes, and K. O. Tozak, New Chitin, Chitosan, and O-Carboxymethyl Chitosan Sources from Resting Eggs of Daphnia longispina (Crustacea); with Physicochemical Characterization, and Antimicrobial and Antioxidant Activities, "Biotechnology and Bioprocess Engineering ", 19, (2014), s.58-69
A.23 Caglayan O, Cakmak YS, Guler GO, Zengin G, Aktumsek A, Evaluating of fatty acid composition of yogurts in Turkey, "Asian Journal of Chemistry ", , (2014), s.
A.24 Cakmak YS, Kaya M, Asan-Ozusaglam M, Biochemical composition and bioactivity screening of various extracts from Dunaliella salina, a green microalga, "EXCLI Journal ", 13, (2014), s.679-690
A.25 M. Kaya, T. Baran, I. Saman, M. Asan Ozusaglam, Y. S. Cakmak, and A. Mentes, Physicochemical characterization of chitin and chitosan obtained from resting eggs of Ceriodaphnia quadrangula, "Journal of Crustacean Biology ", 34, (2014), s.283-288
A.26 Kaya M, Baran T, Erdoğan S, Menteş A, Asan Özüsağlam M, Çakmak YS, Physicochemical comparison of chitin and chitosan obtained from larvae and adult Colorado potato beetle (Leptinotarsa decemlineata), "Materials Science and Engineering C ", , (2014), s.
A.27 M. Kaya, T. Baran, M. Asan-Ozusaglam, Y. S. Cakmak, K. O. Tozak, A. Mol, A. Mentes, G. Sezen, Extraction and characterization of chitin and chitosan with antimicrobial and antioxidant activities from cosmopolitan Orthoptera species (Insecta), "Biotechnology and Bioprocess Engineering ", 20, (2015), s.168-179
A.28 Karakoca K, Asan-Ozusaglam M, Cakmak YS, Teksen M, Phenolic Compounds, Biological and Antioxidant Activities of Onobrychis armena Boiss. & Huet Flower and Root Extracts, "Chiang Mai Journal of Science ", , (2015), s.
A.29 Sanda MA, Zengin G, Aktumsek A, Cakmak YS, Evaluation of antioxidant potential of two Daphne species (D. gnidioides and D. pontica) from Turkey, "Emirates Journal of Food and Agriculture ", , (2015), s.
A.30 M. Asan-Ozusaglam, Y. S. Cakmak, M. Kaya, S. Erdogan, T. Baran, A. Mentes, I. Saman, Antimicrobial and Antioxidant Properties of Ceriodaphnia quadrangula Ephippia Chitosan, "Romanian Biotechnological Letters ", 21, (2016), s.11881
A.31 M. Kaya, F. Dudakli, M. Asan-Ozusaglam, Y. S. Cakmak, T. Baran, A. Mentes, S. Erdogan, Porous and nanofiber ?-chitosan obtained from blue crab (Callinectes sapidus) tested for antimicrobial and antioxidant activities, "LWT-Food Science and Technology ", , (2016), s.1109-1117
A.32 L. Akyuz, M. Kaya, B. Koc, M. Mujtaba, S. Ilk, J. Labidi, A. M. Salaberria, Y. S. Cakmak, A. Yildiz, International Journal of Biological Macromolecules, "Diatomite as a novel composite ingredient for chitosan film with enhanced physicochemical properties ", , (2017), s.1401-1411
A.33 M. Amarouayache, Y. S. Cakmak, M. Asan-Ozusaglam, A. Amorouayeche, Fatty acid composition of five Algerian bisexual and parthenogenetic strains of Artemia (Anostraca, Crustacea) and their antimicrobial activity, "Aquaculture International ", , (2017), s.1-14
A.34 G. O. Guler, G. Zengin, Y. S. Çakmak, A. Aktumsek, Comparison of Fatty Acid Compositions and ?3/?6 Ratios of Wild Brown Trout and Cultured Rainbow Trout, "Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences ", 17, (2017), s.1179-1187
A.35 R. Ayad, Y. S Cakmak, M. A Ozusaglam, K. Medjroubi, S. Akkal, In vitro antioxidant and antimicrobial activities of aerial parts of Algerian Jurinea humilis DC (Asteraceae), "Tropical Journal of Pharmaceutical Research ", 16, (2017), s.2903-2909
A.36 M. Kaya, L. Akyuz, I. Sargin, M. Mujtaba, A. M. Salaberria, J. Labidi, Y. S Cakmak, B. Koc, T. Baran, T. Ceter, Incorporation of sporopollenin enhances acid–base durability, hydrophobicity, and mechanical, antifungal and antioxidant properties of chitosan films, "Journal of Industrial and Engineering Chemistry ", , (2017), s.236-245
A.37 M. Gursoy, I. Sargin, M. Mujtaba, B. Akyuz, S. Ilk, L. Akyuz, M. Kaya, Y. S. Cakmak, A. M. Salaberria, J. Labidi, N. Erdem, False flax (Camelina sativa) seed oil as suitable ingredient for the enhancement of physicochemical and biological properties of chitosan films, "International Journal of Biological Macromolecules ", 114, (2018), s.1224-1232
A.38 G Zengin, MF Mahomoodally, CMN Picot-Allain, YS Cakmak, S Uysal, A Aktumsek, In vitro tyrosinase inhibitory and antioxidant potential of Consolida orientalis, Onosma isauricum and Spartium junceum from Turkey, "South African Journal of Botany ", , (2018), s.
A.39 M. Kaya, P. Ravikumar, S. Ilk, M. Mujtaba, L. Akyuz, J. Labidi, A. M Salaberria, Y. S. Cakmak, S. Karaman Erkul, Production and characterization of chitosan based edible films from Berberis crataegina's fruit extract and seed oil, "Innovative Food Science & Emerging Technologies ", 45, (2018), s.287-297
A.40 L. Akyuz, M. Kaya, M. Mujtaba, S. Ilk, I. Sargin, A. M. Salaberria, J. Labidi, Y. S Cakmak, C. Islek, Supplementing capsaicin with chitosan-based films enhanced the anti-quorum sensing, antimicrobial, antioxidant, transparency, elasticity and hydrophobicity, "International Journal of Biological Macromolecules ", , (2018), s.438-446
A.41 L. Akyuz, M. Kaya, S. Ilk, Y. S. Cakmak, A. M. Salaberria, J. Labidi, B. Akyuz Yılmaz, I. Sargin, Effect of different animal fat and plant oil additives on physicochemical, mechanical, antimicrobial and antioxidant properties of chitosan films, "International Journal of Biological Macromolecules ", , (2018), s.
A.42 M. Kaya, S. Khadem, Y. S. Cakmak, M. Mujtaba, S. Ilk, L. Akyuz, A. M. Salaberria, J. Labidi, A. H. Abdulqadir, E. Deligöz, Antioxidative and antimicrobial edible chitosan films blended with stem, leaf and seed extracts of Pistacia terebinthus for active food packaging, "Royal Society of Chemistry ", , (2018), s.
Uluslararası Bir Alan İndeksi Tarafından Taranan Dergilerde ve Tübitak Tarafından İlan Edilen A-Türü Uluslararası Dergilerde Yayınlanmış Bir Tam Makale
A.1 Asan-Ozusaglam M, Cakmak YS, Kaya M, Bioactivity and Antioxidant Capacity of Anabaenopsis sp. (Cyanobacteria) Extracts, "Journal of Algal Biomass Utilization ", , (2013), s.
A.2 Uysal S, Ceylan R, Zengin G, Aktumsek A, Zengin N, Guler GO, Cakmak YS, Yildiztugay E, Karatas S, Phytochemical Characterization of an Endemic Plant Used as Foodstuff in Turkey Centaurea urvillei subsp stepposa and its Antioxidant Properties, "International Research Journal of Pharmacy ", , (2014), s.
A.3 Y. S. Cakmak, A. Aktumsek, A. Duran, O. Çetin, Antioxidant activity and biochemical screening of two Glycyrrhiza L. Species, "British Journal of Pharmaceutical Research ", , (2016), s.
A.4 Y. S. Çakmak, G. Zengin, B. Eskin, K. Yıldırım, M. Topal, G. H. Aydın, E. Ünlü, M. Baydemir, K. Erten, Medicago rigidula (L.) ALL.’nın Antioksidan ve Enzim İnhibisyon Aktiviteleri ve Fenolik Bileşiminin İncelenmesi, "Marmara Pharmaceutical Journal ", 21, (2017), s.522-529
A.5 D. Maanani, Z. Amar, Y. S. CAKMAK, M. Asan-Ozusaglam, R. Salah, S. Akkal, J. Carlos, Phytochemical and Biological Activities of Genista microcephala COSS. ETDUR, "International Journal of Advances in Science Engineering and Technology ", 5, (2017), s.58-60
Uluslararası Bir Kurum/Kuruluş Tarafından Düzenlenmiş Hakemli Bir Kongre/Sempozyum ? Da Sunulmuş ve Konferans Bildiriler Kitabında Veya Bildiriler Cd Sinde Yer Alan Bir Tebliğ Özeti, Posterli Sunum
A.1 H.Yavuz, G.O.Guler, A.Aktumsek, Y.S.Cakmak, H.Ozparlak, Determination of some organochlorine pesticide residues of honeys in Konya, Turkey, "The 41st IUPAC World Chemistry Congress ", , (2007), s.188
A.2 Z.Dagli, G.O.Guler, A.Aktumsek, Y.S.Cakmak, H.Ozparlak, Organochlorine pesticide residues in wheat from Konya region, Turkey, "The 41st IUPAC World Chemistry Congress ", , (2007), s.190
A.3 Y.S.Cakmak, G.O.Guler, A.Aktumsek, trans fatty acids of chocolates in Markets in Turkey, "6th Euro Fed Lipid Congress ", , (2008), s.303
A.4 Y.S.Cakmak, G.O.Guler, G.Caglav, A.Aktumsek, Y.Tekeli, Determination of trans fatty acids of cakes in Turkish Markets, "6th Euro Fed Lipid Congress ", , (2008), s.302
A.5 Y.S.Cakmak, G.O.Guler, S.Yigit, A.Aktumsek, Determination of trans fatty acids of chips in markets İn Turkey, "6th Euro Fed Lipid Congress ", , (2008), s.304
A.6 G.Zengin, A.Aktumsek, G.O.Guler, Y.S.Cakmak, Y.Kan, Composition of essential oil and antioxidant capacity of C. drabifolia SM. subsp. detonsa (BORNM.) Wagenitz, "11th International Nutrition&Dıagnostics Conference ", , (2011), s.47
A.7 G.Zengin, Y.S.Cakmak, G.O.Guler, E.Oguz, A.Aktumsek, M.Akin, Effect of pasteurization temperature on CLA content and fatty acid composition of cheese, "11th International Nutrition&Dıagnostics Conference ", , (2011), s.46
A.8 G. Zengin, Aktumsek A., Guler G.O., Cakmak Y.S., Ceylan R, Fatty acid composition of Centaurea drabifolia Sm. subsp. detonsa (bornm.) Wagenitz, "Emirates Journal of Food and Agriculture ", , (2013), s.
A.9 Y. S. Cakmak, A. Aktumsek, B. Eskin, G. H. Aydın, M. Topal, K. Yildirim, E. Unlu, M. Baydemir, K. Erten, Antioxidant and Enzyme Inhibition Activities and Phenolic Constituent of Medicago rigidula (L.) ALL., "INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOLOGICAL SCIENCES (ICBS) ", , (2016), s.
A.10 Y. S. Cakmak, A. Aktumsek, V. Aylanc, S. Ocakci, A. Yanci, G. Koral, N. Colak, B. Eskin, Antioxidant Activities of Different Extracts of Trigonella spruneriana BOISS. and Their Phenolic Compounds, "INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOLOGICAL SCIENCES (ICBS) ", , (2016), s.
A.11 D. Maanani, A. Zellagui, Y. S. Çakmak, M. Asan-Ozusaglam, S. Rhouati, J. Carlos Menéndez, S. Akkal, Phytochemical and biological activities og genista microcephala Coss et Dur., "International Conference on Chemical and Biochemical Engineering, ICCBE ", , (2016), s.
A.12 A. Abdulqadir, Y. S. Cakmak, A. Aktumsek, Phenolic Compounds, Antioxidant Properties and Inbition of Linked Enzymes to Alzheimer, Diabetes mellitus and Skin Disorders Activities of Adiantum capillus-veneris L., "INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOLOGICAL SCIENCES (ICBS) ", , (2016), s.
A.13 Y. S. CAKMAK, Antioxidant Properties of Chorispora tenalla and Camphorosma monspeliaca subsp. monspeliaca Halophyte Plants from Turkey, "INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS ", , (2017), s.
A.14 Y. S. CAKMAK, Antioxidant Capacities of Two Halophyte Plants, "INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS ", , (2017), s.


Yayın Faaliyetleri ( Bölüm I )(Ulusal)


Ulusal Bir Kurum/Kuruluş Tarafından Düzenlenen Hakemli Bir Kongre/Sempozyum ? Da Sunulmuş ve Konferans Bildiri Kitabında Veya Bildiriler Cd?Sinde Yer Alan Basılmış Bir Tam Tebliğ
A.1 Y.S.Cakmak, A.Aktumsek, Endemik iki Glycyrrhiza L türünün yağ asidi kompozisyonu ve biyolojik çeşitlilik açısından değerlendirilmesi, "X. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi ", , (2011), s.271
A.2 Y.S.Cakmak, A.Aktumsek, A.Duran, Endemik iki Glycyrrhiza taksonunun uçucu yağ bileşimi ve antioksidan aktivitesi, "21. Ulusal Biyoloji Kongresi Uluslararası Katılımlı ", , (2012), s.361
A.3 Y.S.Cakmak, A.Aktumsek, A.Duran, Glycyrrhiza echinata’nın Farklı Kısımlarının Antioksidan Aktivitesi, Uçucu Bileşenleri ve Yağ Asidi Kompozisyonu Üzerine Çalışmalar, "21. Ulusal Biyoloji Kongresi Uluslararası Katılımlı ", , (2012), s.
A.4 A. Aktumsek, G. Zengin, G. O. Guler, Y. S. Cakmak, A. Duran, Centaurea pulcherrima Willd var. pulcherrima Willd.'in yağ asidi bileşiminin belirlenmesi, "Kromatografi ", , (2013), s.


Meslekı ve Diğer Araştırma - Geliştirme Faaliyetleri ( Bölüm I )(Uluslararası)


Uluslararası Bir Kuruluş, Hakem Heyeti Veya Mahkeme İçin Hazırlanmış Bilirkişi/Hakem Raporları (En Çok Üç Rapor)
A.1 Turkish Journal of Biology, (2012)
A.2 Natural Product Research, (2012)
A.3 International Journal of Food Properties, (2012)
A.4 African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines , (2012)
A.5 Revista de Biologia Tropical, (2012)
A.6 African Journal of Biotechnology, (2012)


Meslekı ve Diğer Araştırma - Geliştirme Faaliyetleri ( Bölüm I )(Ulusal)


Ulusal Resmi Veya Özel Kuruluşlar İçin Yapılıp Tamamlanan Projelerdeki Yürütücü/Yönetici Görevi (Her Proje İçin)
A.1 Farklı molekül agırlıklı kitosanların antioksidan ve Diabetes mellitus ile iliskilibazı enzimlerin inhibisyon özelliklerinin arastırılması, "Aksaray Üniversitesi ", 05.2016 - 08.2017 , Prof. Dr. Murat KAYA
Ulusal Resmi Veya Özel Kuruluşlar İçin Yapılıp Tamamlanan Projelerde Yürütücü/Yönetici Dışı Görevler İçin
A.1 Marketlerde satılan çikolatalardaki trans yağ asitlerinin belirlenmesi, "SÜBAP ", 8.2006 - 11.2007 , Abdurrahman AKTÜMSEK, Yavuz Selim ÇAKMAK
A.2 Türkiye'de Yayılış Gösteren Dört Centaurea Türünün İnvitro Antioksidan Kapasitelerinin Belirlenmesi, "SÜBAP ", 12.2010 - 12.2011 , Abdurrahman AKTÜMSEK, Gökhan ZENGİN, Yavuz Selim ÇAKMAK
A.3 Türkiye'deki Glycyrrhiza L. Cinsine Ait Taksonların Antioksidan Kapasiteleri, "TÜBİTAK ", 12.2011 - 12.2013 , Abdurrahman AKTÜMSEK, Yavuz Selim ÇAKMAK
 
  CV Url: obs.aksaray.edu.tr/oibs/akademik/per_akademik_cv.aspx?id=10864&lang=tr