AKSARAY ÜNİVERSİTESİ

Akademik Bilgi Sistemi
   


 
English 24 Mayıs 2019 Cuma




Kullanıcı Adı
Şifre
Sayıların Toplamı  
 
   
 


Oturum Açmak İçin Kalan Süre
 










 

TÜM ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZIN DİKKATİNE

FİNAL SINAVLARI NOT GİRİŞLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Final sınavları not girişleri 26 Mayıs - 10 Haziran 2019(saat 23:59) tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır.

Öğretim elemanlarımızın final sınavı notlarını sisteme girerken aşağıda hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

1- Final sınav notlarınızı sisteme girip İlan Et butonuna basmanız durumunda, öğrenciler sınav rakam notlarını görebileceklerdir. Sonuçlandır butonuna basmanız durumunda ise harf notlarını görebileceklerdir. Rakam notlarına gelebilecek olası itirazlar olması durumunda final sınavı rakam notlarını “Final Sınavı İlan İptal” butonuna basıp gerekli değişikliği kaydedebilirsiniz.

Not: Derslerin sonuçlandırılmasından sonra Öğretim Elemanları sistem üzerinden not değişikliği yapamayacaktır. Sonuçlandırılmış derslere ait not değişiklikleri Yönetim Kurulu Kararı ile yapılmaktadır. Bu sebeple Öğretim Elemanlarımızın sonuçlandırma işlemini, ilan et işleminden birkaç gün sonra yapmasını tavsiye ederiz (olası not değişiklikleri için).

2- Final sınav notları sisteme girildiğinde oluşan harf notlarını görebilmek için “Ön İzleme” butonuna basılması gerekmektedir. Oluşan harf notları üzerinde bir değişiklik yapılmayacaksa, “İlan Et” ve “Sonuçlandır” adımlarını izlemeniz gerekmektedir.

3- Ön İzleme bölümünde iken rakam notlarında ya da sınıf ortalamasında değişiklik yapıldığında, harf notlarında ortaya çıkacak değişiklikleri görebilmek için “Ön İzleme” butonuna tekrar basılması gerekmektedir. Yapılan değişiklikler sonucu oluşan harf notlarını yayımlamak için “İlan Et” ve “Sonuçlandır” adımlarını izlemeniz gerekmektedir.

Önemli Not: Ön izleme bölümünde gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra bu değişikliklerin uygulanabilmesi için sayfadan çıkılmadan "İlan Et" ve "Sonuçlandır" adımları izlenmelidir. Bu adımlar izlenmeden Ön izleme alanından çıkılması durumunda ("Kaydet" butonuna basılsa dahi)  yapılan değişiklikler eski değerlere geri dönecektir.