T.C.
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. AYSU ALTAŞ

 
 Kişisel Bilgiler
         
İş Adresi : Turizm Fakültesi Adana Yolu 7. km 68100 MERKEZ/AKSARAY
İş Telefonu :
Fax :
GSM :
e-mail : ahatipoglu@aksaray.edu.tr
Web :
MSN :
Fakültesi : TURİZM FAKÜLTESİ
 
        
   
Öğrenim Durumu
Ön Lisans
2004
  Üniversite/Okul Adı : Trakya Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Marmara Ereğlisi M.Y.O
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Turizm ve Otel İşletmeciliği
Tez / Proje Adı :

Lisans
2007
  Üniversite/Okul Adı : Balıkesir Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Konaklama İşletmeciliği
Tez / Proje Adı : Türk Mutfağının Dünya Mutfakları Arasındaki Yeri

Lisans
2011
  Üniversite/Okul Adı : Anadolu Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : İktisat Fakültesi
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : İktisat
Tez / Proje Adı :

Y.Lisans
2010
  Üniversite/Okul Adı : Sakarya Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Sosyal Bilimler Enstitüsü
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Turizm İşletmeciliği A.B.D.
Tez / Proje Adı : İnançların Gastronomi Üzerine Etkileri: Bodrum’daki Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Yöneticilerinin Görüşlerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

DR
2014
  Üniversite/Okul Adı : Sakarya Üniversitesi
Fakülte/Enstitü/Birim Adı : Sosyal Bilimler Enstitüsü
Bölüm/Program/Ana Bilim Dalı Adı : Turizm İşletmeciliği A.B.D.
Tez / Proje Adı : Osmanlı Saray Mutfağının Gastronomi Turizmi Çerçevesinde İncelenmesi
   
Bildiği Diller
Yabancı DilSeviye
İngilizceİleri
   
Akademik Ünvanları
ÜnvanKurumYıl
Öğr.Gör.Dr.Aksaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu2007
Yrd.Doç.Dr.Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi2016
   
İdari Görevler
KurumGörev TanımıTarih Aralığı
Turizm FakültesiDekan Yardımcısı13.03.2017 -
Kapadokya Yöre Mutfağı Uygulama ve Araştırma MerkeziDiğer -
Sosyal Bilimler MYOMüdür Yardımcısı -
Güzelyurt MYOMüdür Yardımcısı -
   
Görev Yaptığı Birimler
Aksaray Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Turizm Fakültesi
   
Uzmanlık Alanları
Gastronomi, Osmanlı Saray Mutfağı, Mutfak Sanatları, Uluslararası Mutfaklar, Yiyecek-İçecek işletmeciliği, Servis ve Bar Uygulamaları
   
Kurul / Komisyon Üyeliği
Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Eğitim Komisyonu Başkanı 13.03.2017 -
Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Staj Komisyonu Başkanı -
   
Son iki yılda verilen dersler
SOS 408TURİZM SOSYOLOJİSİ
TUİ 202ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
TUİ 205YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
TUİ 210GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN
TUİ 211TURİZM COĞRAFYASI
TUİ 303SEMİNER
TUİ 311MENÜ PLANLAMA
TUİ 318TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
TUİ 419ZİYAFET ORGANİZASYONU
TUR 162SERVİS TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI
TUR 163BESLENME İLKELERİ VE MÖNÜ PLANLAMA
TUR 163BESLENME İLK.VE MENÜ PLANI
TUR 168MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
TUR 171GENEL TURİZM
TUR 173KONUKLA İLETİŞİM
TUR 174GIDA TEKNOLOJİSİ
TUR 175KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
TUR 262ENDÜSTRİYEL YİYECEK ÜRETİMİ
TUR 262ENDÜSTRİYEL YİYECEK ÜRT.
TUR 263YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
TUR 263YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ YÖN.
TUR 267 HİJYEN VE SANİTASYON
TUR 267HİJYEN VE SANİTASYON
TUR 268MESLEKİ İNGİLİZCE II
TUR 269MESLEKİ İNGİLİZCE I
TUR 270TURİZM COĞRAFYASI
TUR 271STAJ DEĞERLENDİRME
TUR 274SEMİNER
TUR 278CATERING
TUR 279ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
ÜSDTUİ 304UNLU MAMULLER VE PASTACILIK
   
Akademik Faaliyetler
  


Yayın Faaliyetleri ( Bölüm I )(Uluslararası)


Uluslararası Bir Alan İndeksi Tarafından Taranan Dergilerde ve Tübitak Tarafından İlan Edilen A-Türü Uluslararası Dergilerde Yayınlanmış Bir Tam Makale
A.1 SENGÜL Serkan, TÜRKAY Oguz, HATIPOGLU Aysu, Promotion of Rural Tourism in Turkey Within The Scope of European Union Policies, "International Journal of Social and Economic Sciences , ", 2, (2012), s.
A.2 HATIPOGLU Aysu, ZENGIN Burhanettin, BATMAN Orhan, SENGÜL Serkan, Usage Levels of Local Foods on The Menus of Rural Tourism Establishments: Sample of Gelveri (in Turkish), "International Journal of Social and Economic Sciences (IJSES) ", , (2013), s.
A.3 Aysu Hatipoğlu, Orhan Batman, Comparison of Gastronomic Elements of the Ottoman Palace Cuisine with Today’s Turkish Cuisine (in Turkish), "Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) ", , (2014), s.
A.4 Aysu ALTAŞ, Diversity Problem of Diet Menus Prepared as Part of Medical Tourism and Alternative Solution Recommendations Therefor, "International Journal of Health Management and Tourism (IJHMT) ", 3, (2016), s.
A.5 Burak Murat Demirçivi, Aysu ALTAŞ , Knowledge and Consumption Preferences of University Students Regarding Spices: A Case Study at Aksaray University (in Turkish), "Journal of Tourism and Gastronomy Studies (JOTAGS) ", 4, (2016), s.
Uluslararası Bir Yayınevi Tarafından Basılan Bilimsel Kitaplar (Kitap Başına)
A.1 Aysu Altaş, Orhan Batman, Investigation of the Ottoman Palace Cuisine within the Framework of Gastronomic Tourism, "Investigation of the Ottoman Palace Cuisine within the Framework of Gastronomic Tourism ", , (2016), s.
1.1.2.1 Türündeki Bilimsel Bir Kitapta En Az Bir Bölümün Yazarlığı
A.1 Aysu ALTAŞ, Space as a Character in Narrative Advertising: A Qualitative Research on Country Promotion Works, "Narrative Advertising Models and Conceptualization in the Digital Age ", , (2017), s.
Uluslararası Bir Kurum/Kuruluş Tarafından Düzenlenmiş, Hakemli Bir Kongre/Sempozyum ? Da Sunulmuş ve Kongre Bildiriler Kitabında Veya Bildiriler Cd Sinde Yer Alan Bir Tam Tebliğ
A.1 Aysu HATİPOĞLU, Serkan Şengül, Within the Frame of Wine Tourism Cappadocia’s Wines Marketability,, "1st National Nevşehir History and Culture Symposium ", , (2011), s.
A.2 Aysu HATİPOĞLU, Orhan BATMAN, Serkan ŞENGÜL, Social Responsibility Projects that Could Be Performed with the Cookery Training and Samples From Turkey, "1st International Scientific Practical Conference Business Administration and Corporate Social Responsibility ", , (2012), s.
A.3 Aysu ALTAŞ, Problems Regardıng Organızatıons of Cookery in Turkey and Solution Offers Therefor, "International Human and Nature Sciences: Problems and Solution Seeking (IHANAS) ", , (2016), s.
A.4 Aysu ALTAŞ, The Problem of Not Using Local Dishes in Introducing the Province of Aksaray and Different Solution Suggestions, "I. International Aksaray Symposium ", , (2016), s.
Uluslararası Bir Kurum/Kuruluş Tarafından Düzenlenmiş Hakemli Bir Kongre/Sempozyum ? Da Sunulmuş ve Konferans Bildiriler Kitabında Veya Bildiriler Cd Sinde Yer Alan Bir Tebliğ Özeti, Posterli Sunum
A.1 Aysu ALTAŞ, Obstacles Before Women Cooks Employed in 5 Star Hotels in Turkey to Be Promoted to the Head Cook Position,, "I. International Women’s Congress ", , (2016), s.


Yayın Faaliyetleri ( Bölüm I )(Ulusal)


1.2.2.1 Türündeki Bilimsel Bir Kitaptaki Bir Bölümün Yazarlığı (Her Bölüm İçin)
A.1 Aysu Hatipoğlu, Southern Europe Cuisine, "International Gastronomy ", , (2013), s.
A.2 Aysu ALTAŞ, Korean Cuisine, "World Cuisines II ", , (2016), s.
 
  CV Url: obs.aksaray.edu.tr/oibs/akademik/per_akademik_cv.aspx?id=10422&lang=tr